Inlegzolen

Inlegzolen op maat

Goede inlegzolen zijn een must voor comfort in je schoen!


De standaard inlegzool biedt echter nauwelijks ondersteuning. Door goede zooltjes wordt de kans op vermoeide en pijnlijke voeten aanzienlijk verkleind. Hierbij is de keuze tussen voorgevormd of volledig op maat gemaakt, voor een perfecte ondersteuning. Iedere sporter (maar ook bij dagelijks gebruik) heeft hierbij baat. Lees hier meer over de meerwaarde van een goede voetondersteuning tijdens het sporten.

Wist je dat, samen met de juiste maat skischoen, een goede inlegzool 85% van de problemen van pijnlijke voeten in skischoenen oplost?

Voetkundig sportadviseur

Als gediplomeerd voetkundig sportadviseur hebben wij verstand van voeten. We kunnen uw voeten analyseren om zo de oorzaak van problemen te achterhalen. Aan de hand van de analyse kunnen wij aangeven welke oplossing een zooltje kan bieden, maar ook of er eventuele andere oplossingen nodig zijn. 

Inlegzool op maat

Niemand heeft dezelfde voeten en zelfs kunnen voeten onderling van elkaar verschillen. Het is daarom belangrijk dat je de juiste inlegzool hebt.

 

Voeten kunnen in drie verschillende typen worden verdeeld:

  • Hoge voetboog (holle voeten)
  • Neutrale voetboog
  • Lage voetboog (platvoeten) 


Door uw voeten te analyseren kunnen we uw voettype bepalen en probleemzone's herkennen en u adviseren over een oplossing. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is de podoscope. Hiermee kunnen we precies de drukpunten van uw voet zien en zo de passende inlegzool kiezen.

Voorgevormd of custom

Bij inlegzooltjes is er de keuze tussen voorgevormde - of custom zooltjes.


Voorgevormde zooltjes zijn er in drie boogtypen: hoog (high), neutraal (mid) en laag (low). Hierdoor is er in principe voor iedereen een passend zooltje te krijgen.


Wil je de perfecte ondersteuning, dan kunnen wij ook inlegzooltjes 100% op maat maken.


Voor wintersport en wandelen/multifunctioneel hebben wij altijd zooltjes op voorraad, zowel de voorgevormde - als de custom zolen. Ook de custom golf en fiets hebben wij in ons assortiment. Andere specifieke zooltjes, bijvoorbeeld voor hardlopen, kunnen wij gewoon bestellen en zijn in principe met enkele dagen binnen.

 

Wilt u weten of wij voor u een passend zooltje kunnen leveren? Neem gerust contact met ons op!

Hou hiermee rekening:


- Onze zooltjes geven steun en comfort, maar zijn géén medische toepassingen. Hiervoor moet je bij een podoloog zijn.

- Als je nooit zooltjes hebt gehad, voelt het in het begin soms wat onnatuurlijk en zal je lichaam misschien moeten wennen aan de nieuwe situatie.

Afspraak maken?


Voor het aanmeten van zooltjes, zeker in het geval van de custom, nemen wij graag voldoende tijd, voor een optimaal resultaat. Maak daarom vantevoren een afspraak of bel tijdens de openingstijden of er nog ruimte is, om te voorkomen dat wij u niet meteen kunnen helpen.